Ellenőrizd, végiggondoltál-e minden fontos kérdést a vállalkozásindításhoz!

2020.06.09 14:25

Ne égess pénzt elhamarkodottan! Tervezz tudatosan!

Azok között vagy, akik vállalkozni akarnak a válságon innen és túl?

Van, aki unja alkalmazottként a munkahelyi kötöttségeket, és szívesen választaná a távolról több szabadságot ígérő vállalkozói életformát, ám nem mérte fel, hogy van-e esélye termékké alakítani az ötletét.  Ha magadra ismertél, azt tanácsolom, hogy felmérés nélkül felejtsd el a vállalkozási álmod!

Van, akinek megtetszik egy mások által útjára bocsátott ötlet, és úgy gondolja, neki is megy az, ami másnak. Ezzel a hozzáállással is csak óvatosan! Mások sikeréből csak kevés látszik ki! Nem látni a siker mögött a problémákat, kudarcokat, a hiteleket, a napi 10-12 óra nonstop munkát, a lótásfutást. És abból, hogy egyiknek sikerült, még nem következik, hogy a másiknak is fog.

Van, aki a jelenlegi válságban elvesztette a munkahelyét, és ha van olyan szerencsés, hogy rendelkezik némi tartalékkal, megfogalmazódhat a vállalkozásindítás gondolata. Ha közéjük tartozol, különösen fontos, hogy ne égesd a pénzt elhamarkodottan! 

A fentiek mellett van egy alapkérdés, amire válaszolni kell magadnak!

Biztos vagy-e abban, hogy vállakozó alkat vagy?

Az oldalunkon találsz egy gyorsan kitölthető önismereti tesztet, amely hozzásegít ahhoz, hogy  ebben a kérdésben is tisztán láss!

 

Alább találsz egy ellenőrző listát, amelyen érdemes végigmenni, mielőtt vállalkozásindítás mellett döntesz!

 

Ellenőrizd, hol tartasz a vállalkozásindítás forgatókönyvében!

 

1. Ötlet-stabilitás

Mennyire érzed magadénak a vállalkozásindításhoz célkeresztbe állított ötletedet? El vagy köteleződve iránta? Fontos neked vagy csak segédútvonal? Gondold végig, milyen energiákat (idő, pénz, gondolkodás, tervezés) tudsz, akarsz mozgósítani a megvalósításra! Ugye nem csak hobby-ötlet?

 

2. Vevőismeret

Meg tudod-e mondani pontosan, kiknek akarod majd eladni az ötletből megformált termékedet? Mit gondolsz, miért veszik meg a terméked? Miyen problémára ad választ a terméked? Mit gondolsz, havonta hány terméket kell eladnod, hogy eltartson a jövőbeli vállalkozásod?

 

3. Versenytársak

Mit tudsz a rád leselkedő cápákról, a leendő versenytársaidról? Milyen vállalkozásokkal kell majd megküzdened a piaci ringben? Boltokban vagy az online térben kell verenyezned a termékeid eladásáért? Amennyire csak lehet,kutasd meg a piacot! Ne csak az ismerőseidnél csekkold az ötleted! használd a facebook-ot, kérdezz rá a távolabbi ismerősöknél is, szükségük lenne-e az általad kidolgozandó termékre!

 

4. A termékár

Mennyiért adod majd a termékedet? Az árak  meghatározásán sokat veszthetsz vagy nyerhetsz! Az ármeghatározás sokat próbált vállalkozó számára is újra és újra átgondolandó a kérdés, ám a STARTER csomagunkban találsz egy egyszerű számolótáblát, amely a vállalkozásod pénzügyi tervezéséhez nyújt segítséget, így az ármeghatározáshoz is.

 

5. Egyedül vagy társsal célszerűbb a  vállalkozásindítás? 

Nemegyszer hallom, hogy társsal biztonságosabb...Addig biztosan, amíg össze kell dobni az induláshoz szükséges pénzt. Vannak szerencsések, akik hosszabb távon is jó párost alkotnak, de gyakoribb, hogy a bevételek elosztásánál, a fejlesztésbe invesztálandó források eldöntésénél, a munkatársak számánál és fizetésénél előbb-utóbb szakad a társulás. Soha ne mondjuk, hogy "nem" szerencsés társsal vállalkozni, de óvatosságra intünk e kérdés tekintetében!

 

6. Humánerőforrás, infrastruktúra

Végig kell gondolni pontosan:szükség lesz-e munkatársakra, iroda vagy telephelyre! 

 

7. Üzleti terv

Ha ezeken a kérdéseken, ajánlásokon végigmentél, jöhet a komolyabb üzleti tervezés!

Tudástárunkban találsz egy ingyenesen letölthető üzleti terv mintát. Nézz bele, de az induláshoz könnyített verzió is elegendő lesz!

Az üzleti tervedben össze kell foglalnod a fenti kérdésekre adott válaszaidat, és meg kell fogalmaznod a leendő vállalkozásod céljait, az általad elvárt eredményeket. Ne feledkezz meg a marketingről sem, mert ma már reklám nélkül szinte lehetetlen értékesíteni.

 

8. A vállalkozásindítási tudnivalók

Erre vonatkozóan elolvashatod a  Tudástárban található anyagunkat! 

 

Attól függően, hogy láttál-e már közelről vállalkozást vagy sem, végig tudsz menni egyedül is a fenti gondolkodási folyamaton, de ha segítségre van szükséged, keress bennünket!

Ha úgy gondolod, mielőtt elköteleznéd magad a vinter.hu programja iránt, szeretnéd velünk átbeszélni az ötleteddel és a vállalkozás indításával kapcsolatban felmerült fő kérdésedet, akkor szívesen fogadjuk hívásodat: 

INGYENES VILLÁMKONZULTÁCIÓ a 06-30/226-7595 telefonszámon

 

Neked ajánljuk: 

STARTER csomagunkat, kattints ide és nézd meg a részleteket!

 

Regisztrálj oldalunkon, hogy számodra is elérhetővé váljon a STARTER csomag és le tudd tölteni tudástárunk hasznos információit, iratmintáit!