VINTER POWER csomag

Hazánkban több ezer olyan vállalkozás működik, amelyet az 1990-es években hoztak létre, és amelyek alapítói a mai napig aktívan dolgoznak. E cégek esetében azonban esedékessé válik a cég átadása fiatalabb vezetőknek, ez azonban nehéz feladat. A VINTER POWER csomagja a generációváltás problémájával küzdőknek nyújt segítséget nem csak a cégvezetést átadók, hanem az átvevők részére is.

Kinek ajánljuk?

Önnek való a POWER-csomag, ha cégvezetőként az alábbi állítások bármelyikét igaznak érzi magára nézve:

 • A rendszerváltás idején alapítottam a vállalkozásomat, így most jutott a cégem abba az életciklusba, amikor tulajdonosként le kell vezényelnem a cégátadást, menedzselnem kell a generációváltó folyamatot.
 • Szeretném, ha a családi vállalkozásom következő generációja sikeresen vinné tovább a cégemet.
 • Elmúltam 60 éves, és az évtizedeken át tartó rengeteg befektetett munka után nincs elég energiám, időm arra, hogy magam menedzseljem le a generációváltás folyamatát.
 • A családon belül tervezem átadni a céget, de nem vagyok benne biztos, hogy az utódomnak elegendő-e az útmutatásom a sikeres cégátvételhez.
 • Nem a családon belül tervezem átadni a céget, és szükségem van egy kis segítségre az együtt gondolkodáshoz.

Miért lehet szüksége a VINTER POWER-re?

A generációváltást gyakran azonosítják azzal, hogy “a cég apáról fiúra száll”, pedig ez nem egyértelmű.

Először el kell különítenünk, hogy a cégtulajdonostól az alatta lévő generáció a tulajdonjogokat örökölné, vagy a cégvezetést is át szeretné venni. A tulajdon átruházása vagy öröklése általában nem “probléma”, a vállalat irányításának átvétele annál inkább.

Sok családban ugyanis a gyerekek a saját útjukat járják, és egyáltalán nem is szeretnék, és nem is tudnák átvenni a cégvezetést: előfordulhat például, hogy egy elektronikai cég vezetését örökölné meg valaki a szüleitől, miközben ő orvosnak tanult.

Természetesen lehet olyan helyzet is, hogy egyszerűen nincs is örökös, így családon belül nem valósulhat meg a vállalkozás továbbadása. Ilyen esetben meg kell vizsgálni, hogy van-e olyan alkalmas személy, aki tovább tudná vezetni a vállalkozást.

A nagyobb vállalkozások esetében tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a cégalapítóval évtizedekig együtt dolgozó középvezetők általában egy korúak a vezetőjükkel, így ők – örökös híján - nem vihetik tovább a céget. Ráadásul, mivel a teljes cégvezetés nagyjából ugyanakkor hagyja el a munka világát, a tapasztalatok átadása is kérdésessé válik a következő generáció számára.

Akárhogy is alakul a helyzet, egy cég átadása mindig nehéz feladat. Fel kell ismernünk, hogy a generációváltás nem egy időpillanat, hanem egy folyamat, amelyre az átadónak és az átvevőnek egyaránt fel kell készülnie. Ebben nyújt segítséget a VINTER POWER csomagja.

Hogy működik a VINTER POWER?

A világunk megváltozott. Számos tájékoztató és képzés érhető el online a vállalkozási tanácsadási területen. A VINTER programjai abban különböznek az ingyenes oktatásoktól, hogy nem egy előre elkészített, „univerzális” tananyagot tanít meg a résztvevőknek, hanem személyre szabottan foglalkozik minden ügyfél helyzetével és problémájával.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

A POWER csomagot megvásárolt felhasználóink hozzáférést kapnak az Internetes felületünkhöz, ahol először egy szakértők által kidolgozott speciális kérdéssoron, ún. Űrlapokon haladnak végig a résztvevők, azaz a cég átadója és átvevője is. Sok esetben ez a felek közötti párbeszéden alapul. Igény szerint az ügyfelek a válaszok megadása során (a felületen keresztül írásban vagy élőszóban) folyamatosan egyeztethetnek egy számukra kijelölt mentorral, vele átbeszélhetik a kérdéseket, együtt átgondolhatják a válaszadás alternatíváit. Az űrlapok befejezésével a felhasználó hozzáférést kap az Eszköztárhoz, ahonnan le- és visszatölthető fájlokon keresztül a mentor segítségével elkészítik a továbblépéshez szükséges Munkaterv dokumentumait. A feladatok befejeztével az ügyfél kap egy mentori Szakvéleményt, amely összefoglalja a közös munka eredményeit. Minden programban résztvevőnk Oklevelet kap munkája elismeréseképp.

Mit tartalmaz a VINTER POWER csomagja?

 • Mindenkihez, aki megvásárolta a VINTER POWER-csomagját, társítunk egy személyes mentort, aki végigkíséri őt a problémamegoldó útján.
 • Minden résztvevő kap egy helyzetfeltárásra vonatkozó kérdéssort, melyen keresztül az esetleges problémák és a potenciális fejlesztési területek is meghatározásra kerülnek. Kérdéseink elgondolkodtatók, megválaszolásukhoz időre van szükség.
 • Ezután olyan “eszközöket” nyújtunk ügyfeleinknek, amelyek használatával a megoldások irányába mozdulhatunk el. Ezen eszközök látványosan mutatják be az egyes cégek működését, esetleges hiányosságait, vagy éppen erősségeit.
 • A csomagjainkkal rendelkezők emellett hozzáférést kapnak a Tudástárhoz, amelyben kifejezetten a számukra fontos információhoz (írásos anyagokhoz, videókhoz stb.) juthatnak hozzá.
 • A mentor mindig végigkíséri a résztvevőket az úton, folyamatos konzultációs lehetőséget biztosítva. Az ő közreműködésével hatékonyan lehet végighaladni a VINTER programján, melynek végén a mentor egy szakvéleményt ír a közös munka eredményeiről.
 • Aki elvégzi a VINTER programját, tulajdonképpen önmagába tekint: mentori segítséggel bár, de kérdéseinken keresztül saját maga tárja fel a problémák gyökerét vagy fordítja a reflektort a fejlesztés irányába.

Kik vagyunk mi?

A „VINTER” Virtuális Inkubációs Tér vállalkozók, vállalkozások számára, melyet egy több mint 20 éves stratégiai és üzleti tanácsadási múlttal rendelkező tanácsadó iroda hozott létre felhasználva a senior szakértők tapasztalatait és a fiatal munkatársak kreativitását, kommunikációs lendületét, a fiatal generáció új üzleti kultúrájának ismereteit.

 

„A VINTER-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy a különböző vállalkozási ötletek, problémák kezeléséhez egyetlen felületen biztosíthassuk a vállalkozások számára a mentori támogatást, a szakértői segítséget, melyek mellett tudástár is a résztvevők rendelkezésére áll.”

„A generációváltás nem egy időpillanat, hanem egy folyamat. Mi már megcsináltuk!”

Dr. Göndöcs István és Göndöcs Gábor, a VINTER alapítói

Regisztrálj most!

További ingyenes letölthető dokumentumokat találsz a Tudástárban

A csomagajánlatok regisztráció és bejelentkezés után érhetőek el.