FőoldalFőoldal     >     A Vinterről A Vinterről

A VinterrőlA Vinterről

vinter.hu

A „VINTER” Virtuális Inkubációs Tér vállalkozók, vállalkozások számára, melyet egy több, mint 20 éves stratégiai és üzleti tanácsadási múlttal rendelkező tanácsadó iroda hozott létre felhasználva a senior szakértők tapasztalatait és a fiatal munkatárak kreativitását, kommunikációs lendületét, a fiatal generáció új üzleti kultúrájának ismereteit.

A VINTER azzal a céllal jött létre, hogy a különböző vállalkozási ötletek, problémák kezeléséhez egyetlen felületen biztosítsa a vállalkozások számára a mentori támogatást, a szakértői segítséget, melyek mellett tudástár is rendelkezésre áll a résztvevők számára. Bízunk benne, hogy a VINTER-en kialakított szakmai találkozóhelyet és piaci funkciókat is kedvelik majd a vállalkozások, és ezek a fórumok hozzájárulnak a piaci kapcsolataik bővítéséhez.

vinter.hu
vinter.hu

Kiket vár a VINTER?

 • akik vállalkozást szeretnének indítani
 • akik már elindították a vállalkozásukat, de elakadtak
 • akik többet szeretnének értékesíteni
 • akik humánerőforrás gondokkal küzdenek
 • akik erősíteni szeretnék a marketing tevékenységüket
 • akik pályázati forrás vagy hitel igénybevételével tudnának tovább fejlődni
 • akik on-line piacra lépnének
 • akik léptéket, terméket, piacot váltatnának
 • akik generációváltásra készülnek.

Tehát itt a helyük:

 • a termékötlettel rendelkező, vállalkozás indítást fontolgató fiataloknak
 • az 1-3 éves vállalkozások vezetőinek,
 • a váltást, változtatást igénylő vállalkozások vezetőinek, felhatalmazott résztvevőinek

vinter.hu

Ötleted van, és megvalósítanád?

Ötleted van, de nem tudod, hogy is fogj hozzá a megvalósításhoz? A VINTER csapata segít Neked abban, hogy eljuss az ötletedtől a piacképes termékig.

Ötletei a vállalkozóknak és az alkalmazásban állóknak éppúgy vannak, mégis kevesen valósítják meg azokat. Sokan úgy gondolják, talán nem is képesek önmagukban arra, hogy kivitelezzék az ötletüket, másokat a tapasztalat hiánya hátráltat, és vannak, akiknek egyszerűen nincs ehhez idejük vagy energiájuk. A VINTER csapata együtt gondolkodik Veled, ha megosztod velünk az ötleted. Először megvizsgáljuk az ötlet környezetét, relevanciáját, majd továbbfejlesztjük azt, és az ötletedből piacképes terméket formálunk Neked Veled közösen. Az ún. alvó vállalkozások tulajdonosait is arra biztatjuk: álmodjatok merészen, gondolkodjunk együtt, lökjük be újra a vállalkozást!

vinter.hu

Vállalkozást indítanál?

A vállalkozásindítás nem kényszer, hanem lehetőség. Annak, aki úgy gondolja, piacképes ötlete van, érdemes megvizsgálni, hogyan lehet az ötletet termékké formálni, s csal ezt követően célszerű céget létrehoznia. A termékké formálásban, valamint a cégforma eldöntésében és a működést megalapozó dokumentumok elkészítésében egyaránt segít a VINTER csapata.

Ha a vállalkozásindításról hallasz, talán néha egyszerűnek, néha nagyon bonyolultnak tűnik cselekedni. Az igazság a kettő közt van: megfelelő tájékozottsággal és tapasztalattal viszonylag gyorsan és alacsony költségkerettel elindítható egy vállalkozás, feltéve, ha a megfelelő társasági formát választod. Természetesen, a vállalkozásindítás nem csak egy „céget” jelent, hanem tudatos tervezést is, megalapozva a hosszabb távú fennmaradást és fejlődést. A VINTER tanácsadói segítenek Neked annak feltérképezésében, hogy a tevékenységedhez milyen cégforma illene a legjobban, és melyik volna a leggazdaságosabb, valamint, ha szeretnéd, Veled együttműködve kialakítják az üzleti és pénzügyi terveid alapjait is.

vinter.hu

Már vállalkozol és fejlődni szeretnél?

Akár kezdő vállalkozó vagy, akár „régi motoros”, mindig szem előtt kell tartanod azt, hogy a céged éppen milyen életciklusban van. A VINTER csapata segít neked átjutni a problémákon, és együtt elgördítjük utadból a fejlődést akadályozó tényezőket.

A folyamatos megújulásra mindig szükség van. Minden vállalkozásnak megvan a saját életciklusa, akár egyszemélyes kisvállalkozásról, akár nagy cégről van szó. A cég méretétől függetlenül is fontos, hogy a napi kihívások mellett a cégvezető figyeljen arra, hogy melyik szakaszban tart a vállalkozása. A piaci pozíció megtartása és javítása érdekében fontos követni, hogy mikor jött el az ideje a termékfejlesztésnek, portfolióbővítésnek, további piacszerzésnek, esetleg külföldi terjeszkedésnek, vagy az online piacra lepésnek. Ugyanakkor a tapasztalt vállalkozásvezetők érzékelik az elakadást okozó problémákat, a továbblépést akadályozó tényezőket és fejlesztési kényszereket is. A VINTER csapatának mentorai és szakértői azonosítják Veled a problémákat, együttműködésükkel meghatározásra kerülnek a beavatkozási területek, és segítenek Neked megtalálni a megoldás és fejlődés felé vezető utat.

vinter.hu

Már vállalkozol, de elakadtál?

A vállalkozások többsége a lendületes indulás után kissé (vagy teljes egészében) elakad. Ez az elakadás ijesztő lehet a cégvezető, cégtulajdonos számára. A VINTER csapata segít Neked abban, hogy átjuss a nehézségeken, eszközöket kapj a problémák megoldásához.

Fontos tudni, hogy a vállalkozások közül az 1-3 éves vállalkozások a legsérülékenyebbek. A lázas indítás után gyorsan jönnek a problémák, az elakadások. Megesik, hogy több a kiadás, mint a bevétel, kevesebb az együttműködés, mint a problémás ügyfél. Gyakran fordul elő, hogy a vállalkozó lát egy fontos problémát, de nem látja valamennyit. Amit lát, azt nem pontosan látja, mert erős az eredmények elérésének sürgetése. Az érzelmek, a sikervágy, a hirtelen elkeseredések torzítják a pontos képet. Az elakadás eredményezheti azt, hogy a vállalkozás elbukik, de sarkallhatja a cég vezetőjét arra is, hogy tovább küzdjön, megteremtve a vállalkozás stabil piaci pozícióját. A VINTER csapata abban tud segíteni, hogy a vállalkozás legfontosabb piaci, működési és szervezeti területeit együtt megvizsgáljuk, és megállapítjuk, mely szegmensekben elkerülhetetlen az újra tervezés. Előkészítettünk számodra olyan „eszközöket” is, amelyeket az eredményes átalakításhoz ajánlunk Neked.

vinter.hu

Generációváltás előtt áll a vállalkozásod?

Minden cég életében elérkezik az a pillanat, amikor vezetőjük szeretne a háttérbe vonulni, és az első számú vezető helyét más veszi át. Ezt az időszakot sok cég egyáltalán nem éli túl, vagy csak nagy veszteségek árán képes továbblépni – a VINTER szakértői csapata segédkezet nyújt e váltás menedzselésében.

A generációváltás szót sokszor összekeverik az “egyenesági öröklés” kifejezéssel, pedig sok cég esetében nem a családi utódok veszik át a céget. Akár a gyermekek, unokák, akár egy megbízott személy viszi tovább a vállalkozás vezetését, a megfelelő személy kiválasztása nagy felelősség, a felkészítése a feladatra pedig komoly, tudatos munka. A generációváltásban sokan érintettek: a vállalatvezető, az átvevő személy, a felső- és középvezetés, és a hozzájuk kapcsolódó személyek. Sok esetben igaz az, hogy a vezető és a közvetlen munkatársai azonos korosztályhoz tartoznak, és a nyugdíjazásuk is szinte egybeesik, márpedig erre is fel kell készülni. A generációváltás tudatos tervezés nélkül nem vihető véghez: e tervezési és menedzselési folyamat sikeréhez tud hozzájárulni a VINTER programja, amely gyakorlott szakértők közreműködésével személyre szabott megoldásokat kínál.

vinter.hu

Jól jönne a szakértői segítség?

A legjobb cégvezető sem érthet mindenhez. A VINTER csapata a különböző szakterületek szakértői bázisán keresztül rendelkezésedre áll problémáid megoldásában és fejlődési lehetőségeid feltérképezésében.

Nincs olyan vállalkozó, akinek ne lenne szüksége időnként szakértői támogatásra a felmerülő problémák menedzselésében, az optimális cégműködés biztosítása és a tovább fejlődés érdekében. A VINTER-en belül egy helyen rendelkezésre állnak a legfontosabb üzletviteli szakértői bázist képviselő szakértők, akik tapasztalataikkal segítenek a felmerülő kérdések megválaszolásában és a stratégiai jellegű döntések előkészítésében. Emellett a cégjogászok, könyvelők, informatikusok, marketingesek, pályázatkészítők és számos más szakterület képviselője olyan lehetőségekről is tájékoztatnak Téged, amelyek alapján új területeken, vagy új módszerekkel is tért nyerhetsz vállalkozásodnak.

vinter.hu

Szervezetfejlesztésben gondolkodsz?

Sebességet, piacot, léptéket váltanál? Esetleg generációváltásra készülsz? A gyorsan változó piaci viszonyok kikényszerítik, hogy vállalkozásunk működését időnként átgondoljuk. Egy, a VINTER csapatával közös szervezetátalakítás és -fejlesztés költséghatékonyabb működést eredményez, és elégedettebb ügyfelekhez vezet.

A piac folyamatosan változik, és ahhoz, hogy megtarthassuk nehezen megszerzett versenypozíciónkat, mélyítenünk kell a szakterületi kompetenciáinkat, ezzel egyidejűleg pedig bővítenünk kell a szolgáltatási portfoliónkat, más területeken pedig csökkentenünk a jelenlétet. A vállalati környezet változásának eredményeképpen a vállalkozások szervezeti felépítésén is folyamatosan módosítani kell, követve az piac elvárásait. Ha az új tevékenységeidnek köszönhetően úgy érzed, hogy szervezetátalakításon vagy -fejlesztésen gondolkodsz, érdemes együttműködnöd a VINTER csapatával, akik tapasztalataikkal és kompetenciáikkal nagymértékben csökkenthetik az átalakításban rejlő kockázatokat. Egy pontos terv mentén történő re-strukturálás nemcsak ütősebb csapatot, de hosszú távon költséghatékonyabb működést is eredményez.

vinter.hu

Felturbóznád a marketinged?

A marketing az a terület, amelyre minden vállalkozásnak szüksége van, egyben ahol a legtöbb veszteséget is realizálhatjuk. Szakértői segítségnyújtás nélkül könnyen „égethetjük el a pénzünket” eredmények nélkül. Ennek megelőzésére ajánljuk Neked a VINTER csapatát!

Tudjuk, hogy „a marketingből sosem elég”. Ennek ellenére még mindig magas azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek nem szánnak pénzt, energiát, figyelmet a termékeik megfelelő promótálására, vagy nem hisznek a marketing erejében. Nem is könnyű tájékozódni a marketing területén, amely nagyrészt már csak a virtuális világban működik. Hol, mennyiért hirdessünk, és mekkora legyen a havi marketing ráfordításunk annak érdekében, hogy ne csak elköltsük a pénzünket, de nyereségesen értékesítsünk is? Minden cég szituációja különleges, mivel sajátos termékportfolióval szerepel egyedi piaci viszonyok között, így a marketing tervének is személyre szabottnak kell lennie. A VINTER csapatát olyan szakértők erősítik, akik tapasztalataikkal a bel- és külföldi értékesítés útvesztőjében is kiismerik magukat, és Számodra is szolgálhatnak olyan tanácsokkal, amelyek közvetlenül az eladásaid növelésére irányulnak.

vinter.hu

Online piacra lépnél, külföldön értékesítenél?

Még kevés vállalkozás értékesít online, de a verseny – figyelembe véve azt is, hogy az internetes kereskedelemben nincsenek országhatárok - évről évre erősödik. A bel- és külföldi online világ azonban bonyolult és drága lehet szakértői útmutatás nélkül, így ha költséghatékonyan és eredményesen szeretnél a virtuális térbe lépni, érdemes bevonnod a VINTER csapatát!

Számos vállalkozás működik Magyarországon, de az online piactéren még mindig csak elenyésző arányban értékesítünk annak ellenére, hogy az Internetes kereskedelemben résztvevő szereplők hétszer gyorsabban fejlődnek, mint offline társaik. Ugyanakkor, az Internet világa hatalmas útvesztő: egyszerűnek tűnő feladatok válnak egyre bonyolultabbá, és olcsó szolgáltatások tömkelegéről derülhet ki, hogy nem költséghatékony megoldást jelentenek. Szakértők bevonásával a bel- és külföldi online piaci bevezetés és költséghatékony üzemeltetés azonban megvalósítható. Ha van olyan szolgáltatásod vagy fizikai terméked, amellyel megpróbálkoznál az online világban, javasoljuk, hogy vedd igénybe a VINTER tanácsadóinak szolgáltatásait.