FőoldalFőoldal     >     A Vinterről A Vinterről

A VinterrőlA Vinterről

vinter.hu

A „VINTER” Virtuális Inkubációs Tér vállalkozók, vállalkozások számára, melyet egy több mint 20 éves stratégiai és üzleti tanácsadási múlttal rendelkező tanácsadó iroda hozott létre felhasználva a senior szakértők tapasztalatait és a fiatal munkatársak kreativitását, kommunikációs lendületét, a fiatal generáció új üzleti kultúrájának ismereteit.

A VINTER azzal a céllal jött létre, hogy a különböző vállalkozási ötletek, problémák kezeléséhez egyetlen felületen biztosítsa a vállalkozások számára a mentori támogatást, a szakértői segítséget, melyek mellett tudástár is a résztvevők rendelkezésére áll.

vinter.hu
vinter.hu

Kiket vár a VINTER?

 • akik vállalkozást szeretnének indítani
 • akik már elindították a vállalkozásukat, de elakadtak
 • akik többet szeretnének értékesíteni
 • akik humánerőforrás-gondokkal küzdenek
 • akik erősíteni szeretnék a marketingtevékenységüket
 • akik pályázati forrás vagy hitel igénybevételével tudnának továbbfejlődni
 • akik online piacra lépnének
 • akik léptéket, terméket, piacot váltatnának
 • akik generációváltásra készülnek.

Tehát itt a helyük:

 • a termékötlettel rendelkező, vállalkozásindítást fontolgató fiataloknak
 • az 1-3 éves vállalkozások vezetőinek,
 • a váltást, változtatást igénylő vállalkozások vezetőinek, felhatalmazott résztvevőinek.

vinter.hu

Ötleted van, és megvalósítanád?

Ötleted van, de nem tudod, hogy is fogj hozzá a megvalósításhoz? A VINTER csapata segít meked abban, hogy az ötletedtől eljuss a piacképes termékig.

Az ötletből akkor lesz vállalkozás, ha megvalósítod! Akár alkalmazott vagy, akár vállalkozó, neked is lehetnek ötleteid. Azt azonban érdemes tudni, hogy meglepően kevesen vannak, akik meg is valósítják azokat. Sokan úgy gondolják, önmagukban nem képesek az ötletük kivitelezésére, másokat a tapasztalat hiánya hátráltat. De olyanok is vannak, akiknek egyszerűen nincs hozzá idejük vagy energiájuk. A VINTER csapata együtt gondolkodik veled, ha megosztod velünk az ötletedet. Először megvizsgáljuk az ötlet környezetét, relevanciáját, majd továbbfejlesztjük azt, és az ötletedből piacképes terméket formálunk közösen veled. Az ún. alvó vállalkozások tulajdonosait is arra biztatjuk: álmodjatok merészen, gondolkodjunk együtt, lökjük be újra a vállalkozást!

vinter.hu

Vállalkozást indítanál?

A vállalkozásindítás nem kényszer, hanem lehetőség. Ha úgy gondolod, hogy van egy piacképes ötleted van, érdemes megvizsgálni, hogyan lehet azt termékké formálni, és csak ezt követően célszerű létrehoznod a cégedet. A termékké formálásban, valamint a cégforma eldöntésében és a működést megalapozó dokumentumok elkészítésében egyaránt segít a VINTER csapata.
Ha a vállalkozásindításról hallasz, néha egyszerűnek, néha nagyon bonyolultnak tűnhet számodra, hogy mit is kell tenned. Az igazság a kettő közt van: megfelelő tájékozottsággal és tapasztalattal viszonylag gyorsan és alacsony költségkerettel elindítható egy vállalkozás, feltéve, ha a megfelelő társasági formát választod. Természetesen, a vállalkozásindítás nem csak egy „céget” jelent, hanem tudatos tervezést is, megalapozva a hosszabb távú fennmaradást és fejlődést.

A VINTER tanácsadói segítenek neked annak feltérképezésében, hogy a tevékenységedhez milyen cégforma illik a legjobban, és melyik számodra a leggazdaságosabb. Ha szeretnéd, veled együttműködve kialakítjuk az üzleti és a pénzügyi terveid alapjait is.

vinter.hu

Már vállalkozol és fejlődni szeretnél?

Ami tegnap probléma volt, az ma már csak rutinfeladat. Akár kezdő vállalkozó vagy, akár „régi motoros”, mindig szem előtt kell tartanod, hogy éppen milyen életciklusban van a céged. A VINTER csapatával együtt elgördítheted az utadból a fejlődést akadályozó tényezőket.
A folyamatos megújulás tartja életben a vállalkozásodat. Minden vállalkozásnak megvan a saját életciklusa, akár egyszemélyes kisvállalkozásról, akár nagy cégről van szó. A cég méretétől függetlenül fontos, hogy a cégvezető arra is figyeljen a napi kihívások mellett, hogy melyik szakaszban tart a vállalkozása. Hogy a piaci pozíciódat meg tudd tartani, illetve képes legyél javítani, , érdemes követni, hogy mikor jött el a termékfejlesztés, a portfolióbővítés, a további piacszerzés, esetleg a külföldi terjeszkedés vagy az online piacra lepés ideje.
A VINTER csapatának mentorai és szakértői azonosítják az elakadást okozó problémákat, a továbblépést akadályozó tényezőket és a fejlesztési kényszereket. Veled együtt közösen meghatározzuk a beavatkozási területeket, és segítünk megtalálni a megoldás, illetve a fejlődés felé vezető utat.

vinter.hu

Már vállalkozol, de elakadtál?

A lendületes indulás után a vállalkozások többsége kissé (vagy teljes egészében) elakad. A legfontosabb, hogy ne ijedj meg, hiszen van megoldás! A VINTER csapata segít neked abban, hogy átjuss a nehézségeken és eszközöket ad a problémák megoldásához.
A vállalkozások közül az 1-3 éves vállalkozások a legsérülékenyebbek. Megesik, hogy több a kiadás, mint a bevétel, kevesebb az együttműködés, mint a problémás ügyfél. A vállalkozó gyakran lát egy fontos problémát, de nem látja valamennyit. Amit lát, azt nem látja pontosan, emellett az érzelmek, a sikervágy, a hirtelen elkeseredés is torzítja a képet. Az elakadás a vállalkozás bukásához is vezethet, de a cég vezetőjét arra is sarkallhatja, hogy tovább küzdjön, megteremtve ezzel a vállalkozás stabil piaci pozícióját.
A VINTER csapata abban tud segíteni, hogy veled együtt megvizsgáljuk a vállalkozás legfontosabb piaci, működési és szervezeti területeit és megállapítjuk, hogy melyik szegmensekben van szükség újra tervezésre. Olyan „eszközöket” is előkészítettünk számodra, amelyeket az eredményes átalakításhoz ajánlunk.

vinter.hu

Generációváltás előtt áll a vállalkozásod?

Kinek és hogyan? Talán ez a két legfontosabb kérdés merül fel egy cégvezetőben, amikor arra kerül a sor, hogy háttérbe vonuljon és valakinek átadja a vállalkozás irányítását. A generációváltás időszakát sok cég egyáltalán nem éli túl, vagy csak nagy veszteségek árán képes továbblépni – pedig ennek nem kellene így lennie, hiszen van megoldás. A VINTER szakértői csapata segítő kezet nyújt e váltás menedzselésében.
A generációváltás szót sokszor összekeverik az “egyenesági öröklés” kifejezéssel, pedig a cégek jelentős részében nem a családi utódok veszik át a stafétát. Akár a gyermekek, az unokák, akár egy megbízott személy viszi tovább a vállalkozás vezetését, nagy felelősség a megfelelő utód kiválasztása, a feladatra való felkészítése pedig komoly, tudatos munka. A generációváltásban sokan érintettek: a vállalatvezető, az átvevő személy, a felső- és középvezetés, illetve a hozzájuk kapcsolódó munkatársak. Sok esetben a vezető és közvetlen munkatársai azonos korosztályhoz tartoznak, így a nyugdíjazásuk is szinte egybeesik, márpedig erre is fel kell készülni.
A generációváltás tudatos tervezés nélkül nem vihető véghez: e tervezési és menedzselési folyamat sikeréhez tud hozzájárulni a VINTER programja, amely gyakorlott szakértők közreműködésével személyre szabott megoldásokat kínál.

vinter.hu

Jól jönne a szakértői segítség?

A legjobb cégvezető sem érthet mindenhez. Nem is kell. Azt azonban jó tudni, hogy hová fordulhatsz segítségért. A VINTER csapata számos szakterület szakértőivel áll kapcsolatban, így rajtuk keresztül rendelkezésedre állunk, hogy megoldjuk a problémáidat és feltérképezzük a fejlődési lehetőségeidet.
Nincs olyan vállalkozó, akinek ne lenne szüksége időnként szakértői támogatásra a felmerülő problémák menedzselésében, az optimális cégműködés biztosítása és a tovább fejlődés érdekében. A VINTER-en belül egy helyen rendelkezésre állnak a legfontosabb üzletviteli szakértők, akik tapasztalataikkal segítenek a felmerülő kérdések megválaszolásában és a stratégiai jellegű döntések előkészítésében. Emellett a cégjogászok, könyvelők, informatikusok, marketingesek, pályázatkészítők és számos más szakterület képviselője olyan lehetőségekről is tájékoztatnak téged, amelyek alapján új területeken vagy új módszerekkel is építheted a vállalkozásodat.

vinter.hu

Szervezetfejlesztésben gondolkodsz?

Ami működött 10 éve 20 fővel, ugyanaz ma nem működik 50 fővel. A gyorsan változó piaci viszonyok kikényszerítik, hogy időnként átgondoljuk a vállalkozásunk működését. Egy, a VINTER csapatával közös szervezetátalakítás és -fejlesztés költséghatékonyabbá teszi a működést és elégedettebb ügyfelekhez vezet.
A piac folyamatosan változik. Ahhoz, hogy megtarthassuk a nehezen megszerzett versenypozíciónkat, szakmailag fejlődnünk kell, nem árt bővíteni a szolgáltatási portfóliónkat, vagy egyes területeken csökkenteni a jelenlétet. A piac és a napi kihívások hatnak a vállalkozások szervezeti felépítésére is, így azokat is szükséges folyamatosan módosítani.
Ha az új tevékenységeidnek köszönhetően szervezetátalakításon vagy -fejlesztésen gondolkodsz, érdemes együttműködnöd a VINTER csapatával. Tapasztalatainkkal és kompetenciáinkkal ugyanis nagymértékben csökkenthetjük az átalakításban rejlő kockázatokat. Egy pontos terv mentén történő átstrukturálás nemcsak ütősebb csapatot, de hosszú távon költséghatékonyabb működést is eredményez.

vinter.hu

Felturbóznád a marketinged?

Marketingre minden vállalkozásnak szüksége van, különben honnan értesülnének a vevőid, az ügyfeleid, hogy milyen nagyszerű terméket, szolgáltatást árulsz? Szakértői segítségnyújtás nélkül azonban könnyen „égethetjük el a pénzünket” eredmények nélkül. Ennek megelőzésére ajánljuk neked a VINTER csapatát!
Tudjuk, hogy „a marketingből sosem elég”. Ennek ellenére még rengeteg vállalkozás nem szán pénzt, energiát, figyelmet a termékei megfelelő promotálására, mert nem hisz a marketing erejében. Ma, amikor nagyrészt a virtuális világban működik a marketing, egyáltalán nem könnyű tájékozódni a „hol, mennyiért hirdessünk?” kérdésében. Minden cég helyzete egyedi, mivel sajátos termékportfólióval van jelen a piacon, így a marketingtervének is személyre szabottnak kell lennie.
A VINTER csapatát olyan szakértők erősítik, akik tapasztalataikkal a bel- és külföldi értékesítés útvesztőjében is kiismerik magukat. Számodra is szolgálnak olyan tanácsokkal, amelyek növelik az eladásaidat.

vinter.hu

Online piacra lépnél, külföldön értékesítenél?

Évről évre erősödik a verseny az internetes kereskedelemben – te miért maradnál ki? A neten nincsenek országhatárok, így akár az egész világ a vevőd lehet. -. Azzal azonban érdemes számolni, hogy szakértői útmutatás nélkül bonyolult és drága lehet a bel- és külföldi online világ, így ha költséghatékonyan és eredményesen szeretnél a virtuális térbe lépni, érdemes bevonnod a VINTER csapatát!
Az internetes kereskedelemben részt vevő szereplők hétszer gyorsabban fejlődnek, mint offline társaik, de az online piactéren még mindig csak elenyésző arányban értékesítünk. Az internet világa hatalmas útvesztő: egyszerűnek tűnő feladatok válnak egyre bonyolultabbá, és olcsó szolgáltatások tömkelegéről derülhet ki, hogy nem költséghatékonyak. Szakértők bevonásával azonban költséghatékonnyá válhat a bel- és külföldi online piaci bevezetés, illetve az üzemeltetés. Ha a szolgáltatásoddal vagy a fizikai termékeddel megpróbálkoznál az online világban, vedd igénybe a VINTER tanácsadóinak szolgáltatásait.