VINTER JUMPER csomag

Egy új vállalkozás indítása nagy döntés és komoly tervezés eredménye. Sajnos – főleg most a COVID idején - az indulást követő 1-3 év során a legtöbb vállalkozás mégis belekerül az ún. „halál völgyébe”, amikor a költségek már jelentkeznek, a bevételek viszont még nem érkeznek a megfelelő arányban. Természetesen a krízis elérheti a régebben működő cégeket is. A VINTER JUMPER csomagja segít a bajba jutott ügyfeleknek abban, hogy átjussanak a nehézségeken, és sikerrel folytathassák tevékenységüket.

Kinek ajánljuk?

Neked való a JUMPER-csomag, ha az alábbi állítások bármelyikét igaznak érzed magadra nézve:

 • A COVID miatt elmaradnak az elvárt bevételeim.
 • Akadályok merültek fel a vállalkozásom működésében.
 • Nem a terveim szerint alakulnak a vállalkozásom piaci értékesítési eredményei..
 • Új terméket vinnék piacra, de nem vagyok biztos benne, hogy megfelelően tud teljesíteni.
 • Tisztáznom kell, merre haladjak tovább a vállalkozásommal.

Miért lehet szükséged a VINTER JUMPERRE?

Ahogy a termékeknek van egy „életgörbéje”, úgy a vállalkozások életének is vannak ciklusai. Általában a következő forgatókönyv jellemző:

 1. felmerül egy jó ötlet,
 2. a piackutatás eredménye alapján lenne az ötletnek létjogosultsága,
 3. az ötletből konkrét termék (szolgáltatás) fejlődik,
 4. megtörténik a piacra lépés,
 5. jönnek az első sikerek (eladások), de alig van bevétel, a költségek magasak,
 6. a vállalkozás kezd megtérülni,
 7. vállalkozás profitot termel.

Ahogy a fenti ábrán is látszik, a problémát az jelenti, hogy hosszú ideig kell „hiteleznünk” önmagunknak ahhoz, hogy a később érkező bevételekből majd megtérüljenek a befektetéseink, később pedig profitábilis legyen a tevékenységünk.

A vállalkozás indításakor elsősorban beruházási jellegű költségek merülnek fel, amelyeket finanszíroznunk kell: lehet, hogy építenünk kell valamit, bérelt ingatlan (pl. raktárhelyiség, üzemépület) esetén néhány havi kauciót kell letennünk az asztalra, általában be kell rendeznünk az irodánkat, vagy épp gépeket kell vásárolnunk a gyártáshoz. A kezdeti tervezési költségeket, know-how díját és egyéb kiadásokat még nem is említettük.

További nehézséget jelent, hogy amíg a sikerekre „várunk”, a havi költségeink folyamatosan felmerülnek, hiszen pl. a havi áramszámlát vagy az iroda bérleti díját akkor is kiszámlázzák nekünk, ha még nem is létezik az értékesíteni kívánt termékünk.

A „halál völgyének” mélységét és időbeni elhúzódását pontos tervezéssel lehet enyhíteni. Általában igaz, hogy az ötletgazda és csapatának kezdeti elkötelezettsége önmagában kevés a sikerhez, annak eléréséhez szakértők bevonására van szükség.

Természetesen, a vállalkozások életciklusai általában is hullámzást mutatnak, ahogy mondani szokták, „egyszer fent, egyszer lent”. Bármelyik cég bajba juthat, főleg most, a COVID idején, ahol a vállalkozási környezet gyökeresen megváltozott, és sok cég önhibáján kívül került a „szakadék szélére”.

A VINTER JUMPER csomagját azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítsük a „halál völgyébe”, vagy a „szakadék szélére” jutott vállalkozásokat, és ők mielőbb a jövedelmező cégek sorába tartozhassanak.

Hogy működik a VINTER JUMPER?

A JUMPER segít neked kiugrani a kátyúból, bárhogy is kerültél bele. Számos krízisintervenciós tréning érhető el online a vállalkozási tanácsadási területen. A VINTER programjai abban különböznek az ingyenes oktatásoktól, hogy nem egy előre elkészített, „univerzális” tananyagot tanít meg a résztvevőknek, hanem személyre szabottan foglalkozik minden ügyfél helyzetével és problémájával.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

A JUMPER csomagot megvásárolt felhasználóink hozzáférést kapnak az Internetes felületünkhöz, ahol először egy szakértők által kidolgozott speciális kérdéssoron, ún. Űrlapokon halad végig a résztvevő. Igény szerint az ügyfél a válaszok megadása során (a felületen keresztül írásban vagy élőszóban) folyamatosan egyeztethet egy számára kijelölt mentorral, vele átbeszélheti a kérdéseket, együtt átgondolhatják a válaszadás alternatíváit. Az űrlapok befejezésével a felhasználó hozzáférést kap az Eszköztárhoz, ahonnan le- és visszatölthető fájlokon keresztül a mentor segítségével elkészítik azokat a dokumentumokat, amely a kilábalási terv részét képezik. A munka befejezéseképpen az ügyfél kap egy mentori Szakvéleményt, amely összefoglalja a közös munka eredményeit. Minden programban résztvevőnk Oklevelet kap munkája elismeréseképp.

Mit tartalmaz a VINTER JUMPER csomagja?

 • Egy számodra létrehozott internetes irodát, amiben találkozóid lesznek, dokumentumokat találsz és kommunikálhatunk.
 • Online felületen megjelenő kérdéssorokat, amelyek arra késztetnek, hogy átgondold, újratervezd a céged működését!
 • Személyes mentort, akivel online beszélgethetsz a felmerülő kérdéseidről, és akitől hasznos tanácsokat kaphatsz a vállalkozásod fejlesztéséhez.
 • Egy szakértői szakvéleményt a vállalkozási ötletedről, feltárva a nehézségeket és a lehetőségeidet is.
 • Oklevelet a tanfolyam elvégzéséről.

Kik vagyunk mi?

A „VINTER” Virtuális Inkubációs Tér vállalkozók, vállalkozások számára, melyet egy több mint 20 éves stratégiai és üzleti tanácsadási múlttal rendelkező tanácsadó iroda hozott létre felhasználva a senior szakértők tapasztalatait és a fiatal munkatársak kreativitását, kommunikációs lendületét, a fiatal generáció új üzleti kultúrájának ismereteit.

„A VINTER-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy a különböző vállalkozási ötletek, problémák kezeléséhez egyetlen felületen biztosíthassuk a vállalkozások számára a mentori támogatást, a szakértői segítséget, melyek mellett tudástár is a résztvevők rendelkezésére áll.”

Göndöcs Gábor, a VINTER társ-alapítója

Letölthető ingyenes dokumentumaink

Az alábbi dokumentumok segítséget nyújtanak minden szorult helyzetbe került vállalkozásnak az újrakezdéshez. Gyakran az embernek éppen a legfontosabbra nem marad ideje, arra, hogy hátra lépjen egyet, és kívülről nézze a saját szituációját, a saját cégét. Használd az alábbi fájlokat, melyek segítenek a helyzeted felmérésében és vállalkozásod jövőjének tervezésében is! Ha további segítségre lesz szükséged, a JUMPER csomag rendelkezésedre áll!

Rólunk mondták

„Egy kisvárosban élek, ahol szerettem volna elindítani a pizzériámat, mert jó üzleti lehetőséget láttam benne (mivel csak egy konkurens pizzakiszállító működött, az sem a legjobb volt). Ahogy a legtöbben, én is kiszámoltam „mindent”, majd kibéreltem a helyet, megvettem az eszközöket, mert azt hittem, elég lesz a megtakarított pénzem. Aztán amikor láttam, hogy mégsem számoltam „mindennel”, és bajba jutottam, megvettem a VINTER JUMPER csomagot. Mentori segítséggel elkészítettünk egy olyan üzleti tervet, amely kivezetett engem a kátyúból, és nem kellett bezárni a pizzériámat, sőt, egy év leforgása alatt kezdett megtérülni a beruházásom. Köszönöm!”

„A barátommal egy sörfőzdét akartunk alapítani. Az ötletünk kidolgozása elvitte minden időnket, mert azt hittük, a siker kulcsa kizárólag a jó sörök forgalmazásában rejlik. Szakértői segítség nélkül vágtunk bele a vállalkozásindításba, amelyre a munkánk mellett alig maradt időnk, így a tervezés jelentős része is kimaradt, sodródtunk az árral. Aztán egyik költség jött a másik után, míg kiderült, hogy sehol sem tartunk, az ötlet kész, de messze még az eladás. A VINTER szakértői segítettek abban, hogy kikerüljünk a gödörből: segítettek azonosítani a problémáinkat, beosztani az erőnket és a pénzünket, és pontos pénzügyi tervet készítettünk velük, amely segített átjutni a nehézségek legtöbbjén.”

25 évnyi szolgáltatási tapasztalat
98% határidőre történt teljesítés
100-ból 100 elégedett ügyfél

Regisztrálj most!

További ingyenes letölthető dokumentumokat találsz a Tudástárban

A csomagajánlatok regisztráció és bejelentkezés után érhetőek el.