Vállalkozás indítása itthon: Új perspektíva a külföldről hazatérő munkavállalók számára

2020.06.24 09:29

Külföldön dolgoztál az elmúlt években, de most szeretnél itthon maradni és vállalkozásba fogni? Nehezen fogadod el, hogy korábbi fizetésednél lényegesen alacsonyabb bért kapnál idehaza? Úgy érzed, a megszerzett tudásod és tapasztalatod alapján sikeres vállalkozást indíthatnál?

Mi lehet az előnye, ha vállalkozásba fogsz, mint külföldről hazatérő?

Miért vállalkozna valaki, amikor egy gazdasági válság van a nyakunkon? A kérdés jogos és tagadhatatlan, hogy ezzel jelentős kockázatot vállalsz. Ugyanakkor a válság idején a piac átrendeződik és az új szereplőknek lehetősége nyílhat a belépésre.

Összegyűjtöttük, mi lehet egy külföldről hazatérő munkavállaló előnye a vállalkozás indításakor:

  • szakmai ismeretek, idegen nyelv és fejlett munkakultúra hasznosítása
  • külföldi kapcsolatok révén szakmai, üzleti, finanszírozási segítség
  • ellesett vállalkozási ötlet hazai alkalmazása, a piacon újdonságnak számító kezdeményezés
  • saját tőke, megtakarítás megléte
  • nemzetközi dimenzióban való gondolkodás

Ha nem is minden előnyt tudhatsz magadénak ezek közül, ám többet is biztosan felhasználhatsz a sikered érdekében. Miközben megtervezed vállalkozásod, mindig vedd figyelembe, mik lehetnek a versenyelőnyeid, így alapozhatod meg pozíciódat a konkurenciával szemben.

 

Mi segítünk megtervezni a vállalkozás indítását!

Biztosan sok kérdés megfogalmazódik benned a vállalkozás indítás kapcsán. Előfordulhat, hogy nem tudod, hogyan kezdj neki, vagy éppenséggel, a dolgok közepébe vágva, már meg is alapítottad a cégedet. A mi javaslatunk: tervezz és gondolj át mindent alaposan.

Bár sokan riasztó képet festenek a magyar vállalkozókat terhelő adózási és adminisztratív szabályokról, ezek ne szegjék kedved, létezik egyszerű vállalkozási forma és adózás már Magyarországon is. Vállakozásod beindulása után pedig folyamatosan dolgozhatsz a költségek optimalizálásán és a profit növelésén.

Azt viszont érdemes átgondolnod, mik a vállalkozásod építő kövei és hogyan fogsz tudni érvényesülni a piacon. Az alapvető kérdések tisztázása után pedig célszerű pénzügyi tervet készíteni, hogy a számok tükrében is bátran vágj bele az üzletbe.

Ha szeretnéd tudatosan átgondolni, mérlegelni, hogy érdemes-e elindítanod Magyarországon egy vállalkozást, akkor STARTER csomagunk segítségével irányított kérdések mentén erre lehetőséged lesz. A mentorod tanácsai és szakvéleménye pedig a képernyőn keresztül házhoz jön hozzád.

 

Gondolod át a lehetőségeid!

Mielőtt belevágsz, mérlegeld a következőket:

  • Van benned kockázatvállalási hajlandóság? Ha mindig inkább a biztos megoldásokat választod és nyugodt, kiszámítható életet szeretnél, akkor nem biztos, hogy neked való a vállalkozás.
  • Megvan a szakmai tapasztalatod? Ha egy vállalkozást mások szakmai tudására építesz, akkor nagy kockázatot vállalsz. Fontos, hogy érts ahhoz, amit a céged csinál!
  • Piacképes a terméked, szolgáltatásod? Nem is olyan könnyű dolog megítélni mi lehet piacképes, különösen válság idején. Érdemes tájékozódni és felmérni a piacot!
  • Miben leszel jobb a többieknél? A piaci versenyben fontos, hogy ismerjük a konkurenciát és tisztában legyünk a lehetőségeinkkel.
  • Mekkora kockázatot vállalsz? Bizony a vállalkozások jelentős része elbukik, egy kudarc után fel kell tudni állni. Legyél tisztában vele, mit veszíthetsz, mit teszel kockára!

Ne feledd: a versenyelőny benned van, a megszerzett tudásod és tapasztalatod!

 

Tervezz velünk lépésről-lépésre!

Külföldről hazatérő vállalkozóként azokra a kérdésekre és problémákra kell választ adnod, mint a többi piaci szereplőnek. A különbség a te szakmai tudásod, üzleti és marketing tapasztalatodban rejlik. Ha hiányosságaid vannak nem baj, de fontos, hogy tudj ezekről. Tegyél róla, hogy megtaláld a megoldást, szükség esetén kérj segítséget, hogy a hátrányból előnyt szerezz vállalkozásod számára! A kérdések körbejárják azokat a tényezőket, amelyek révén az ötletből piacképes terméket tudsz teremteni, segítenek a piacod felmérésében, a termék pontos meghatározásában és tervezésében, a célcsoport szűkítésében, a versenytársak feltérképezésében és a pénzügyi előrejelzésben.

 

Vizsgáld meg az ötletedet a hazai üzleti környezetet ismerő mentor segítségével!

Biztos, hogy mindenre felkészültél és mindenre gondoltál, amikor a vállalkozás elindításába belevágsz?

Győződj meg róla a Vinter STARTER programjának használatával!

Ha érdekel a Starter programunk, kattints ide.>>>

Ha úgy gondolod, mielőtt elköteleznéd magad a vinter.hu programja iránt, szeretnéd velünk átbeszélni az ötleteddel és a vállalkozás indításával kapcsolatban felmerült fő kérdésedet, akkor szívesen fogadjuk hívásodat: 

INGYENES VILLÁMKONZULTÁCIÓ a 06-30/226-7595 telefonszámon

 

vallalkozas inditasa